سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه کاردان باشد، فرمانروایش او را دوست خواهد داشت . [امام علی علیه السلام]

عکس پرورش ماهی کلیک کنید


پرورش ماهی قزل آلا کلیک کنید


نقشه استخر پرورش ماهی کلیک کنید


طرح پرورش ماهی قزل آلا کلیک کنید


انواع جیره برای ماهی قزل آلا کلیک کنید


آموزش پرورش ماهی کلیک کنید


نحوه ساخت استخر پرورش ماهی کلیک کنید


آموزش پرورش و تکثیر ماهی قزل آلا اینجا کلیک کنید


آموزش پرورش و تکثیر ماهی قزل آلا اینجا کلیک کنید


آموزش پرورش و تکثیر ماهی قزل آلا اینجا کلیک کنید

 
سه شنبه 94 فروردین 25 , ساعت 10:18 صبح

    دانلود رایگان کتاب پرورش ماهی,
    دانلود فیلم پرورش ماهی گرمابی,
    دانلود رایگان آموزش پرورش ماهی,

 

 

 

ماهیان خاویاری در طبیعت نسبت به دیگر گونه های ماهی در مقابل بیماری های مختلف، با توجه به سیکل زندگی پیچیده شان، که در محیط های مختلف آبی طی می کنند مقاومتر هستند ( دریایی، لب شور، آب شیرین). فقط چند نوع از بیماری های قارچی، ویروسی، باکتریایی، انگلی، تغذیه ای و محیطی در ماهیان خاویاری گزارش شده است. اکثریت بیماری های ماهیان خاویاری مشابه دیگر ماهیان پرورشی (کپور، قزل آلا و غیره) هستند و مخصوص ماهیان خاویاری نیستند. تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها از روش مرسوم پاتولوژیک ماهی باید انجام شود. بیماری های ویروسی استثناء هستند. در ماهیان خاویاری چهار خانواده از ویروس ها شناسایی شده اند. که شامل: Adenoviridae ، Herpesviridae ، Iridoviridae ، Papovaviridae می باشد. اعضای Herpesviridae ، Iridoviridae بیشترین و جدی ترین ویروسها در ماهیان خاویاری هستند. ایریدوویروس تاس ماهی سفید (WSIV) شناخته ترین ویروس در میان ماهیان خاویاری است. خواستگاه این ویروس در تاس ماهی سفید می باشد که در ایالات متحده آمریکا گزارش شده است. و ویروس مشابهی نیز در تاس ماهی روسی در شمال اروپا نیز گزارش شده است. هنوز درمان موثری برای این ویروس یافت نشده. ساپرولیگنازیس یکی از شایعترین بیماری های قارچی در ماهیان خاویاری می باشد. تخم های مرده و بارور نشده اغلب دچار این نوع قارچ می شوند، بنابراین ضروری است که جهت پیشگیری از قارچ زدگی تخم های سالم اقدام به درمان مناسب نمود. به غیر از تاثیر مستقیم بر تخم ها ساپرولیگنازیس بر میزان اکسیژن محلول در سیستم های انکوباسیون تاثیر منفی دارند. برای پیشگیری یا درمان استفاده از رنگ های آلی و مواد شیمیایی ارائه شده در زیر توصیه می شود.

1 – مالاشیت گرین : 10 میلیگرم در لیتر به مدت 10 دقیقه و یا 5 میلیگرم در لیتر به مدت 15 دقیقه

2 – متیلن بلو : 100 میلیگرم در لیتر یا 50 میلیگرم در لیتر برای یک ساعت

3 - violet -K - C24H28N3Cl : به مقدار 5 میلیگرم در لیتر برای 30 دقیقه


سه شنبه 94 فروردین 25 , ساعت 10:17 صبح

    طرح پرورش ماهی قزل الا,
    تجهیزات اولیه پرورش ماهی قزل,
    پرورش بچه ماهی قزل الا,

 

 

 

 

پرورش ماهی در حوضچه از دیر باز معمول بوده است. در کشور چین،پیشینه آن به 2700 سال پیش از میلاد بر می گردد. بنا به دلایل متعددی پرورش ماهی بر پرورش دیگر دامهای اهلی که مصرف خوراکی دارند برتری دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد :

1- ضریب تبدیل غذایی در ماهی 5/1 برابر طیور و دو برابر گوسفند و گاو است که دلیل آن نیاز کمتر ماهی به مصرف انرژی برای گرم کردن بدن وغلبه بر نیروی جاذبه است.

2- ماهی را می توان در تراکم زیاد نیز پرورش داد .

3- پرورش ماهی، روشی بسیار موثر در مصرف مواد زائد کشاورزی و دامپروری است

4- گوشت ماهی، ارزش غذائی بسیار بالایی دارد .

گوشت ماهی نه تنها سریعتر از گوشت های دیگر هضم می شود، بلکه دارای مقادیر قابل توجهی اسیدهای آمینه ضروری از قبیل لیزین و متیونین است. علاوه بر آن، دارای اسیدهای چرب ضروری بویژه یک اسید چرب اختصاصی است که باعث کاهش کلسترول خون می شود . ویتامینها و املاح موجود در گوشت نیز ارزش غذایی آن را افزایش داده است.


ماهیان سرد آبی:

معرفی ماهی قزل آلای رنگین کمان :

قزل آلای رنگین کمان از خانواده آزاد ماهیان(Salmonide) با نام علمی Onchorhynchus mykiss است و با نام انگلیسی Rainbow trout معروف است. در میان آزاد ماهیان این گونه تنها گونه ای است که برای پرورش بسیار مناسب تشخیص داده شده است،چرا که در برابر تغییرات محیطی نظیر تغییر مقدار O2 و CO2 محلول در آب،آلودگیهای کم و درجه حرارت مقاوم و از سرعت رشد مناسبی برخوردار است. به علاوه این که به راحتی از غذاهای دستی مصنوعی استفاده می کنند.


سه شنبه 94 فروردین 25 , ساعت 10:17 صبح

    استخرهای پرورش ماهی قزل الا,
    پلان استخر پرورش ماهی قزل,
    اموزش پرورش ماهی قزل الا,

 

 

 

انواع سیستم های پرورش ماهیان گرمابی :


1. سیستم پرورش متراکم :در این روش تراکم بسیار بالا است و پرورش در استخرهای سیمانی و با استفاده از غذای دستی و به روش تک گونه ای (کپور معمولی) انجام میشود.

2.سیستم پرورشی نیمه متراکم :متداولترین روش پرورش کپور ماهیان در جهان است.معمولا به صورت چند گونه ای انجام میشود و تغذیه ماهیها از تولیدات طبیعی استخر (که با کود دهی مناسب افزایش پیدا میکند) و علوفه و دانه های غلات انجام میشود.

3.سیستم پرورش گسترده : بسته به شرایط مختلف محیطی تا 1500 قطعه ماهی در هکتار رها سازی می شود. این روش معمولا در حوضچه های ذخیره آب کشاورزی و یا آبگیرهای محصور انجام میگیرد و نیازی به استخر سازی نیست .

4. سیستم پرورش تک گونه ای :بیشتر برای کپور ماهیان استفاده میشود .در این حالت معمولا کپور به تنهائی پرورش می یابد و برای تغذیه آن بر غذای دستی تکیه بیشتری میشود.

5. سیستم پرورش چند گونه ای :در این روش چند گونه ماهی به طور توام در یک استخر ریخته میشوند و از همه غذای موجود در آب از قبیل :پلانکتون های گیاهی و جانوری،کرمها،حشرات و... استفاده میشود.چهار گونه ماهی از خانواده کپور ماهیان عبارتند از : کپور معمولی،کپور علف خوار(آمور)،کپور نقره ای(فیتوفاگ) و کپور سر گنده

در این سیستم معمولا توصیه میشود 35 درصد کپور معمولی،15 درصد کپور علفخوار،40 درصد کپور نقره ای و 10 درصد کپور سر گنده در استخر رها سازی شود.


سه شنبه 94 فروردین 25 , ساعت 10:17 صبح

    cd پرورش ماهی قزل آلا,
    شروع پرورش ماهی قزل آلا,
    دوره پرورش ماهی قزل آلا,

 

 

 

راههای رفع حالت کمبود اکسیژن در استخر : 1. وارد کردن آب به صورت پلکانی 2. افزودن آب تازه که معمولا حاوی اکسیژن بیشتری است 3. وسایلی که آب را برهم بزند .

5. عدم گل آلودگی آب : گل آلود بودن آّب موجب جلوگیری از نفوذ نور و کندی تولیدات بیولوژیک استخر میگردد. این مواد معلق به تدریج در کف استخر تجمع یافته و موجب افزایش رسوبات کف و کاهش عمق استخر می گردد . این مواد مشکلاتی برای ماهیان ایجاد میکند از جمله اینکه با ورود به آبششها و سطوح حساس بدن باعث اختلال در فعالیتهای طبیعی بدن می شود .

انتخاب محل مناسب برای ساخت استخر پرورشی کپور ماهیان :

مهمترین عامل در ارزیابی کیفی یک محل ، منبع تامین آب است . برای تعیین ظرفیت تولید ماهی در یک محل ، باید از کیفیت آب آن در طول سال با خبر بود .

بنا براین از عوامل کلیدی می توان موارد زیر را ذکر کرد : تامین آب،توپوگرافی محلو نگهداری کردن آب

معیارهای مهم در انتخاب محل :

1. در دسترس بودن محل و کافی بودن زمین برای ساخت تاسیسات مختلف

2. آب کافی و مناسب از نظر کیفیت در محل وجود داشته باشد.

3. انجام آزمایشات خاک

4. نزدیک بودن به راه شوسه و نزدیک بودن به شبکه برق

5. وجود درخت یا فضای سبز در اطراف محل انتخاب شده

6. در دسترس بودن کودهای آلی و منابع غذائی ارزان قیمت در نزدیکی محل انتخاب شده

7. وضعیت توپوگرافی محل طوری باشد که اجازه خاک برداری با هزینه کم را بدهد .


سه شنبه 94 فروردین 25 , ساعت 10:17 صبح

    دانلود طرح توجیهی پرورش ماهی,
    دانلود پروژه کارآفرینی پرورش ماهی,
    دانلود رایگان کارآفرینی پرورش ماهی,

 

 

محیط زیست طبیعی قزل آلا :

این گونه ماهی،بومی حوضه آبریز بخش شرقی اقیانوس آرام از آلاسکا تا مکزیک است. با این حال به دلیل قابلیت سازگاری و مقاومت بالای این ماهی در برابر تغییرات محیطی،به تدریج به سایر نقاط دنیا که قابلیت زیستی آن را داشتند،عرضه شد. قزل آلای رنگین کمان متعلق به آبهای سرد و شفاف با بستر سنگی و سنگلاخی و شنی است.

این آبزی در شرایط طبیعی در رودخانه ها و دریاچه های سرد و خنک زیست می کند و برای تولید مثل به مناطق بالا دست رودخانه ها مهاجرت می کند. تغذیه قزل آلا به طور طبیعی از لارو حشرات،حشرات آبزی، ماهیان ریز و سایر موجودات مستقر در رودخانه ها صورت می پذیرد.

نیازهای زیستی قزل آلای رنگین کمان :

دانستن نیازهای زیستی این گونه،جهت پرورش موفق آن لازم و ضروری است به طوری که هر چه بیشتر با نیازهای زیستی قزل آلا آشنا باشیم،به همان اندازه در امر پرورشش موفق خواهیم بود. نیازهای ضروری این ماهی عبارت است از :

1. اکسیژن : همان طور که گفته شد قزل آلای رنگین کمان به آبهای پر اکسیژن و زلال نیاز دارد و ساختن این عامل اساسی در حد مطلوب،ضامن بقا و پرورش موفق این آبزی خواهد بود. حداقل مقدار اکسیژن موجود در آب که قزل آلا به آن نیاز دارد،شش میلی گرم در لیتر است و حد مطلوب آن در فاصله 9 تا 11 میلی گرم در لیتر قرار دارد که تامین آن ضروری است.

2. حرارت : از دیگر عاملهای زیستی این ماهی دمای آب است. قزل آلا در درجه حرارتهای 12 تا 18 درجه سانتی گراد بهترین رشد را داراست. البته درجه حرارتهای بالاتر از 18 و پائین تر از 12 نیز برای ماهی قابل تحمل است ولی برای رشد و پرواربندی این گونه مناسب نیست .


<   <<   11   12   13   14   15   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ